‘Functional Training Academy’ – 100 punten

Mod.1: FUNDAMENTEN VAN FUNCTIONAL TRAINING

In deze eerste module leer je de basis van Functional Training en alles wat je moet weten om een correcte beweeganalyse uit te voeren. Specifieke aspecten van training met medische condities komen ook aan bod.

Mod. 2: INDIVIDUELE FUNCTIONAL TRAINING

Een van de belangrijkste taken van een Functional Trainer is zijn/haar klanten te begrijpen, te motiveren en te inspireren. In de praktische gedeelte gaat de aandacht naar van de voordelen van stabilisatieoefeningen en functionele krachttraining om de performance te verbeteren en blessures te vermijden

Mod. 3: FUNCTIONAL TRAINING IN GROEP

Een van de voordelen van Functional Training is de mogelijkheid om met beperkt materiaal en met weinig ruimte toch een grote groep te laten sporten. Meer en meer fitnesscentra beginnen om functionele lessen aan te bieden en ook kinesisten en ziekenhuizen hebben de voordelen van deze training ontdekt. In deze zeer praktische dag leer je een functionele groepsles te maken en te geven aan grote groepen.

Mod.4: BUSINESS VOOR DE FUNCTIONAL TRAINER

Sport is je passie, maar…hoe maak je er een beroep van? Samen leren we over de huidige trends in coaching, training en fitness, om zo jouw idee in een concreet product te vertalen. Echte voorbeelden vanuit de personal trainingswereld helpen je om de juiste antwoorden te vinden. Verwacht van deze module veel interactie met de andere deelnemers!

De modules zijn afzonderlijk af te nemen en per module op  25 punten geaccrediteerd.

Functionaltraining.Academy